HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bezuiniging Bibliotheek Groesbeek van de baan
19-06-2012
De gemeenteraad van Groesbeek heeft op 14 juni een CDA-motie aangenomen waarmee de door het college voorgenomen bezuiniging van 100.000 euro op de bibliotheek is teruggedraaid.
De bezuiniging op de bibliotheek maakte deel uit van een bezuinigingsprogramma waar het college voorlopig van afziet. Het college maakte echter een uitzondering op de bibliotheek en wilde vasthouden aan de reeds ingeboekte bezuiniging van een ton, 25 procent van het totale subsidiebedrag voor de bibliotheek.  Voor het CDA was dat aanleiding een motie in te dienen waarmee deze nadelige uitzonderingspositie van de bibliotheek ongedaan wordt gemaakt. Een meerderheid van de raad sloot zich hierbij aan.

Ria Hofmans van Bibliotheek Groesbeek in de Gelderlander: 'Voorlopig zijn we met deze maatregel gered. Als de bezuiniging was doorgezet was het maar zeer de vraag geweest of we hadden kunnen blijven bestaan. Sowieso hadden we dan niet in ons huidige gebouw kunnen blijven.'

De partijen houden wel vast aan een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de bibliotheek, maar willen aan dat onderzoek geen taakstellende bezuiniging koppelen, aldus De Groesbeek.

Eind vorig jaar werden er bij een handtekeningenactie nog ruim 2000 handtekeningen verzameld uit protest tegen de voorgenomen bezuiniging op de bibliotheek.
In februari dit jaar meldde de bibliotheek in 2011 een goed jaar achter de rug te hebben, met een groei van de uitleencijfers met 4 procent (tot 195.000 uitleningen) en een stijging van het aantal betalende leden met 6 procent.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie