HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Claudia de Breij Lofredenaar Nederland Leest
20-06-2012
De cabaretier houdt van W.F. Hermans en de verontrustende en troostrijke werking van het onhandige geworstel van diens personages.
De Lofrede op De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans, het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest , wordt geschreven door cabaretier Claudia de Breij (1975), zo bericht organisator CPNB. Haar ode aan Hermans’ boek uit 1958 wordt gepubliceerd in de Nederland Leest-editie van deze klassieker uit de Nederlandse literatuur. De Breij: ‘Ik hou van Hermans, van de verontrustende (en toch troostrijke) werking van dat onhandige geworstel van zijn personages. Ik ben niet alleen zeer vereerd dat ik deze Lofrede mag schrijven, maar ook heel blij met de aanleiding het boek weer eens te herlezen.' De donkere kamer van Damokles wordt vanaf 1 november gratis uitgedeeld door de openbare bibliotheken aan hun leden. De leescampagne wordt dit jaar van donderdag 1 t/m vrijdag 30 november gehouden.

Nederland Leest wordt dit jaar voor de zevende maal georganiseerd, opnieuw met Philip Freriks als ambassadeur. De Breij werd als Lofredenaar voorgegaan door Ronald Giphart (2011 – Het leven is vurrukkulluk), Rosita Steenbeek (2010 – De grote zaal), Willem Nijholt (2009 – Oeroeg), Annejet van der Zijl (2008 – Twee vrouwen), Jan Siebelink (2007 – De gelukkige klas) en Hella S. Haasse (2006 – Dubbelspel). Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie