HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VVBAD publiceert memorandum
20-06-2012
Met het oog op de lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2012 heeft de VVBAD een memorandum voor de lokale en provinciale besturen opgesteld.
De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) heeft onder de titel Bibliotheek & archief: onmisbaar voor een sterk beleid, een memorandum gepubliceerd. Hierin wordt geformuleerd ‘wat onthouden moet worden’, ofwel: de aandachtspunten die de sector de nieuwe beleidsploeg wil meegeven. De publicatie is eerder een start dan een eindpunt, zo wordt bericht op de VVBAD-website: ‘Onze bibliotheken en archieven rekenen er op dat de nieuw gekozen bestuurders samen met de sector naar gepaste antwoorden zoeken voor de uitdagingen waar zij voor staan.

Wij hopen dat na de verkiezingen dit memorandum op de agenda van de gemeenteraad of de provincieraad geplaatst wordt. Nu de lokale en provinciale besturen door het Planlastendecreet meer autonomie verwerven, hopen wij dat zij deze aanwenden voor een daadkrachtig beleid voor de Vlaamse bibliotheken en archieven. We vinden het belangrijk dat iedereen in de sector weet welke vijftien eisen de VVBAD naar voren schuift.’

De tekst van het memorandum is hier te lezen. De VVBAD hoopt optimale verspreiding ervan te bereiken, een van de middelen die daarvoor worden ingezet is een Facebookpagina, waarop in de aanloop tot de verkiezingen wekelijks een van de eisen onder de aandacht zal worden gebracht.

Op 30 mei waren vertegenwoordigers van de VVBAD overigens ook aanwezig op een hoorzitting van de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement, waar zij een toelichting gaven op het standpunt van de vereniging over het decreet Lokaal Cultuurbeleid en op het standpunt van het Cultureel-Erfgoedoverleg op het ontwerp van het nieuwe Cultureel-erfgoeddecreet. Beide ontwerpdecreten liggen nu ter bespreking bij het Vlaams parlement.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie