HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hoorn laat biebtassen ontwerpen voor goede doel My Book Buddy
27-06-2012
Sinds enige tijd kunnen klanten van Bibliotheek Hoorn hun boeken meenemen in opvallende BiebTassen, die speciaal voor de bibliotheek ontworpen zijn door vier lokale ontwerpers. De opbrengst van de verkoop van de tassen gaat naar My Book Buddy.
Bibliotheek Hoorn laat biebtassen ontwerpen voor goede doel My Book Buddy
Vorig jaar startte de bibliotheek het project onder het motto: ‘Weg met de saaie plastic tasjes en op naar een hippe BiebTas’. Bibliotheek Hoorn vroeg vier lokale ontwerpers een opvallende biebtas te ontwerpen. De vraag van Bibliotheek Hoorn aan de ontwerpers was om de bibliotheek op hun manier in hun ontwerp te verwerken. De ontwerpers, Boxie, Marije Hauwert (Zoetje), Mark van Eijk en Dean Saunders senior, waren belangeloos bij het project betrokken.

Project Biebtassen Hoorn, ontwerpers
(De vier ontwerpers met de door hen ontworpen tassen)

De tassen zijn bij de bibliotheek te koop voor 3 euro per stuk. De opbrengst gaat (na aftrek van de kosten) naar het goede doel My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden door kinderbibliotheken op te zetten. Elke klas krijgt de beschikking over een verrijdbare, afsluitbare boekenkast met boeken die afgestemd zijn op de doelgroep. De boeken worden uitgeleend door de leerkracht aan de kinderen die ze thuis kunnen lezen. Bibliotheek Hoorn heeft zich al eerder voor dit goede doel ingezet middels de Leesmarathon die gehouden is in oktober 2011.

‘Hiervoor verkochten we saaie witte plastic tassen voor 25 cent, met niets erop. We willen meer zichtbaar zijn, hipper gevonden worden en ons imago een impuls geven,’ vertelt Milet Verberne van de afdeling marketing en communicatie van de Bibliotheek Hoorn. Verberne: ‘Het project valt in goede aarde bij het publiek; we krijgen positieve reacties, ook van de pers. Het helpt zeker met de zichtbaarheid, al is het alleen maar dat je de tassen op straat ziet in gebruik. Maar bij de ontwerpers worden de tassen ook onder de aandacht gebracht, die zijn uiteraard heel trots op hun tassen. Dat leidt ook tot zichtbaarheid.
Het project heeft niet alleen geleid tot verdieping van lokale samenwerking, maar ook tot verdieping in landelijke samenwerking. Door het goede doel My Book Buddy er aan te verbinden helpen wij kinderen in ontwikkelingslanden met lezen. We verbreden hiermee onze scope naar het buitenland en naar minder bedeelde landen. Dit heeft het project een gezamenlijk maatschappelijk doel gegeven waar iedereen warm voor loopt. De lokale samenwerking breidt zich ook uit naar de netwerken van de ontwerpers. Daarmee levert het project een positieve bijdrage aan ons imago.’

Project Biebtassen Hoorn


Bibliotheek Hoorn streeft ernaar aan het eind van het jaar een bedrag van 1000 euro te kunnen overhandigen aan My Book Buddy. Daarvoor is het nodig 1000 tassen te verkopen. Er zijn tot dusver circa 330 tassen verkocht. Om het project nog eens in het zonnetje te zetten gaat de bibliotheek in het najaar nog een aantal acties ondernemen, zoals presentaties van de favoriete boeken, cd's en dvd's van alle ontwerpers. Van september tot december wordt iedere maand aan een van de ontwerpers op deze manier in de bibliotheek aandacht geschonken.

Foto's: Bibliotheek HoornPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie