HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Waalre krijgt op 1 oktober weer bibliotheekvoorziening
27-06-2012
Met ingang van 1 oktober zal Waalre, na een halfjaar zonder bibliotheek, weer beschikken over een eigen (vooralsnog tijdelijke) bibliotheekvoorziening, die verzorgd gaat worden door Bibliotheek Eindhoven.
Het is de bedoeling dat op 1 oktober een tijdelijke bibliotheekvoorziening met een collectie voor volwassenen en jeugd gerealiseerd is in zalencentrum ’t Hazzo in Waalre. De bibliotheekvoorziening wordt zo ingericht dat inwoners de geleende boeken zelf kunnen registreren (met selfservice uitleenapparatuur), wordt bemand door vrijwilligers en een medewerker van bibliotheek Eindhoven en is toegankelijk tijdens de openingstijden van ’t Hazzo, zo meldt de gemeente Waalre.

Nadat de gemeente Waalre enige tijd geleden besloot om met ingang van 1 april de subsidie aan Bibliotheek De Kempen, die de bibliotheekvoorziening in Waalre verzorgde, te beëindigen, leek het er op dat de Waalrenaren geheel verstoken zouden blijven van een bibliotheekvoorziening. Zeker nadat de bibliotheken in de omliggende gemeenten aanvankelijk aangaven inwoners van Waalre niet als abonnee te accepteren toen men niet tot overeenstemming kon komen over een aanbod van Bibliotheek Eindhoven om de uitvoering van het bibliotheekwerk voor de inwoners van Waalre voor haar rekening te nemen.
Op 22 mei besloot de raad van Waalre echter toch gebruik te willen maken van de dienstverlening van Bibliotheek Eindhoven, waarmee een einde kwam aan de ledenstop voor inwoners van Waalre. Zij kunnen vanaf 1 juni 2012 lid worden van Bibliotheek Eindhoven.

Bibliotheek Eindhoven gaat niet alleen de tijdelijke bibliotheekvoorziening in zalencentrum 't Hazzo verzorgen, maar realiseert verder met ingang van 1 oktober ook nog een pilot met een bestel- en afhaalpunt in gemeenschapshuis het Klooster. Bestellingen die bij Bibliotheek Eindhoven gedaan zijn, kunnen hier afgehaald worden. Ook wordt er een minicollectie van goed lopende boeken geplaatst. Ook gaat Bibliotheek Eindhoven in gesprek met de scholen over het programma voor het onderwijs dat met ingang van het nieuwe schooljaar kan beginnen.
Ondertussen gaan Bibliotheek Eindhoven en de gemeente Waalre bekijken wat de meest geschikte locatie is voor een te realiseren definitieve bibliotheekvoorziening.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie