HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hengelo start posteractie downloaden e-books via QR-codes
27-06-2012
Bibliotheek Hengelo verspreidt op tientallen plaatsen in de stad posters via welke het mogelijk is direct e-books te downloaden. Dit kan via een QR-code op de posters.
Bibliotheek Hengelo start posteractie downloaden e-books via QR-codes
Met de actie wil Bibliotheek Hengelo inspelen op de groeiende belangstelling voor digitaal lezen en duidelijk maken klaar te zijn voor het digitale tijdperk, zo schrijft Mark Deckers, interim-directeur van Bibliotheek Hengelo, op zijn blog.

Passanten in de straten van Hengelo kunnen via de posters 24 uur per dag digitale boeken downloaden. Dit kunnen ze doen door de QR-code op een van de posters te scannen met hun smartphone of tablet. De e-books zijn beschikbaar voor leden en niet-leden van de bibliotheek.

 De titels op de posters komen zowel uit Project Gutenberg als uit de eBooks eregalerij van Stichting Bibliotheek.nl. De Overijsselse bibliotheken hebben twee maanden geleden het aanbod aan e-books via Project Gutenberg toegevoegd aan hun zoekmachine. Het gaat daarbij om 35.000 rechtenvrije en vaak wat oudere titels, waarvan er zo'n 500 Nederlandstalig zijn, met daarnaast overwegend Engelse en in mindere mate Franse, Spaanse en Duitse titels, naast boeken in een groot aantal andere talen. De e-books van Project Gutenberg zijn zonder beperking te downloaden. De eBooks eregalerij omvat op dit moment 26 (rechtenvrije) klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Het is de bedoeling dat dit aanbod in de loop van dit jaar met nog eens 25 titels wordt uitgebreid.

Posteractie Hengelo


Mark Deckers geeft op zijn blog aan dat Bibliotheek Hengelo niet wil wachten tot er een completer aanbod van e-books is, maar datgene wat nu al beschikbaar is op een leuke manier onder de aandacht wil brengen en aan wil bieden. De eerste andere bibliotheek die eveneens geïnteresseerd is in de posters heeft zich reeds gemeld: Bibliotheek Noordwest Veluwe.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie