HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Project Gutenberg lanceert self-publishing portal voor schrijvers
11-07-2012
Project Gutenberg, het oudste en waarschijnlijk bekendste online platform via welke rechtenvrije titels als e-book worden aangeboden, heeft vorige week een self-publishing portal gelanceerd voor schrijvers. 
De portal, self.gutenberg.org, biedt schrijvers de mogelijkheid hun eigen werk te uploaden en te distribueren. Alle e-books die er geüpload worden zijn gratis te downloaden in PDF-formaat.

Project Gutenberg omschrijft de portal zelf als een 'free Author's Community Cloud Library, a social network Self Publishing Portal'.
De portal staat los van de primaire Gutenberg-site met het aanbod aan (circa 40.000) rechtenvrije e-books en bevat op dit moment 677 titels, zo wordt gemeld door The Digital Reader. De via de self-publishing portal aangeboden e-books kunnen worden gedownload, maar niet worden uitgewisseld. Lezers kunnen de boeken beoordelen, er besprekingen over schrijven en feedback aan de auteurs geven. Voor elk e-book is er een pagina met onder andere ratings en een 'Wall' waarop de lezerscommentaren worden weergegeven.

Het lezen of downloaden van de e-books en de besprekingen is gratis en zonder dat registratie nodig is. Registratie is echter wel nodig voor het uploaden van e-books of het posten van commentaren e.d.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie