HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tien procent Nederlanders leest wekelijks een e-book
13-07-2012
Uit recent consumentenonderzoek in opdracht van KVB-SMB (Stichting Marktonderzoek Boekenvak), zou blijken dat bijna een op de tien Nederlanders wekelijks een e-book leest. Van de digitale lezers leest 37 procent alléén nog maar digitale boeken en geen papieren boeken meer.
Het is echter wel zo dat digitale lezers aangeven meer plezier te hebben in het lezen van papieren boeken dan van e-books. Daarnaast vinden ze het meer ontspannen. Ondanks deze grote voordelen van het lezen van het fysieke boek verwacht bijna de helft van de digitale lezers in de toekomst hoofdzakelijk e-books te gaan lezen, zo valt te lezen op de website van de GAU

Van de Nederlanders die normaal gesproken veel lezen, maar dat nog niet digitaal doen, is tweederde (misschien) van plan e-books te gaan lezen. Daartegenover staat dat 85 procent van de mensen die nooit lezen, zeggen dit ook niet digitaal te gaan doen. Als mensen overwegen digitaal te gaan lezen, dan wordt de tablet het meest genoemd als apparaat waarop ze dat willen doen, aldus het onderzoek.

Onder digitale lezers zijn de e-reader, tablet en laptop de meest gebruikte apparaten voor het lezen van e-books. De e-reader heeft vaker de voorkeur onder vrouwen en 50-plussers. Het lezen van e-books op een smartphone wordt het vaakst gedaan door lezers van 34 jaar of jonger.

Het onderzoek is mede uitgevoerd in opdracht van het SIOB. Het volledige rapport is beschikbaar voor GAU-leden op het besloten deel van de GAU-website.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie