HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ziekenhuis biedt in samenwerking met Bibliotheek Schiedam luisterboeken aan patiënten
13-07-2012
Patiënten van het Vlietland Ziekenhuis kunnen sinds kort gratis gebruik maken van luisterboeken via de bedcomputer. De dienst wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam, die haar collectie beschikbaar stelt.
Ziekenhuis biedt in samenwerking met Bibliotheek Schiedam luisterboeken aan patiënten
De patiënten hebben direct toegang tot de laatste boeken uit de collectie van de bibliotheek. Zij kunnen een luisterboek kiezen op het scherm dat bij het bed hangt om vervolgens met een koptelefoon het boek van hun voorkeur te beluisteren. Het Vlietland Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat luisterboeken op deze manier aanbiedt, zo meldt Bibliotheek Schiedam.

De dienst werd feestelijk in gebruik genomen met de symbolische overhandiging van een verhalenbundel met luisterboeken aan Aad de Groot, lid van de Raad van Bestuur van het Vlietland Ziekenhuis, door wethouder van Cultuur, Johan Grijzen, samen met Karin Visser, directeur van de Bibliotheek Schiedam. Daarna trok de Voorleesbrigade door het ziekenhuis om verhalen te vertellen aan de patiënten. 

Ascom, leverancier van de bedcomputers, vindt het een mooie extra toepassing die door deze samenwerking aan patiënten kan worden geboden. Het Vlietland Ziekenhuis en de Bibliotheek Schiedam kijken naar mogelijkheden om de samenwerking in de toekomst uit te breiden.

Foto: Bibliotheek SchiedamPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie