HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB blijft in Den Haag
17-07-2012
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) laat weten af te zien van de voorgenomen verhuizing naar Utrecht en in Den Haag te blijven.
De VOB is op dit moment, samen met het SIOB en Stichting Bibliotheek.nl, gehuisvest in een pand aan de Grote Marktstraat in het centrum van Den Haag.  

De VOB meldt dat op 1 juli 2013 het huurcontract afloopt van het pand waar de VOB op dit moment is gehuisvest. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de VOB met ingang van deze datum (zo mogelijk) samen met SIOB en Stichting Bibliotheek.nl gezamenlijk in Utrecht een ‘huis van de bibliotheken’ zou gaan bewonen, met centrale vergaderaccommodatie en dergelijke voor de gehele branche, aldus de VOB.

Van dit voornemen ziet men nu af. SIOB en Bibliotheek.nl hebben hun plannen gewijzigd en blijven in Den Haag, in het geval van SIOB in een andere huisvesting. Reden voor de VOB om de verhuizing naar Utrecht te heroverwegen.
Daarnaast spelen er ook 'overwegingen van financiële aard' die de VOB ertoe hebben bewogen te besluiten het VOB-bureau ook na 1 juli 2013 in Den Haag te houden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie