HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB: Informateur om uitvoering branchestrategie voor te bereiden
18-07-2012
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) laat weten dat een informateur de uitvoering van de tijdens de ledenvergadering van 7 juni vastgestelde branchestrategie gaat voorbereiden. Het is de bedoeling dat de informateur gesprekken gaat voeren met beoogde samenwerkingspartners. VOB-directeur Ap de Vries is gevraagd om met steun vanuit het bureau de informateursrol op zich te nemen.
Na vaststelling van de branchestrategie in de ledenvergadering van 7 juni 2012 heeft het bestuur van de VOB advies ontvangen van de Commissie Strategie over de aanpak van de implementatie van de nieuwe strategische agenda De bibliotheek levert waarde, die komende maandag bekend zal worden gemaakt, zo meldt de VOB.

Mede op basis van dit advies is besloten dat eerst een informateur een ronde gaat maken langs de landelijke partijen die de VOB wil betrekken bij het uitvoeren van de agenda. De VOB stelt niet alles uit de agenda zelf te kunnen oppakken en bovendien staan er ook vele zaken in de branchestrategie die niet direct passen bij het profiel, functiegebied en competenties van de VOB als werkgeversvereniging. 

Informateur Ap de Vries zal gesprekken aangaan met beoogde samenwerkingspartners NBD Biblion, SIOB, Bibliotheek.nl, de landelijke stichting PSO’s en Stichting Certificering om te verkennen op welke onderdelen van de brancheagenda en onder welke condities deze organisaties willen ‘intekenen’ op de uitvoering, aldus de VOB. De uitkomst van deze gesprekken zal gebruikt worden als input voor een werkconferentie die plaats moet vinden in oktober.
Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met de voorzitters van de VOB-commissies Digitale bibliotheek, Marketing & collectieve promotie en Werkgeverszaken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie