HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
2013 Jaar van het Voorlezen
20-07-2012
2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Aanleiding is het samenvallen van verschillende jubilea van leesbevorderingsorganisaties en  -activiteiten in 2013.
In 2013 bestaat Stichting Lezen 25 jaar, Stichting Lezen & Schrijven 10 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, De Nationale Voorleesdagen 10 jaar en BoekStart 5 jaar. Reden om 2013 uit te roepen tot het Jaar van het Voorlezen, een jaar waarin we zoveel mogelijk kinderen én volwassenen willen laten ervaren hoe leuk voorlezen is, zo meldt Stichting Lezen in een persbericht.

Bij de organisatie van het Jaar van het Voorlezen werken Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) samen. Ook andere organisaties die het belang van voorlezen willen uitdragen, worden uitgenodigd om aan te haken bij de landelijke activiteiten.

Het is de bedoeling dat er in het kader van het Jaar in 2013 door het hele land een breed scala aan activiteiten wordt georganiseerd waarbij alle facetten van voorlezen worden belicht. Er wordt voorgelezen op bijzondere plekken of door bijzondere mensen. Ook is er een jubileumeditie van De Nationale Voorleesdagen, en beleeft De Nationale Voorleeswedstrijd zijn 20e editie. Ter gelegenheid daarvan worden alle basisscholen in Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Daarnaast organiseren bibliotheken workshops en zijn er het hele jaar door diverse interactieve initiatieven.

Vanaf najaar 2012 worden alle activiteiten in een speciale kalender op de website van Stichting Lezen geplaatst. In het najaar van 2012 zal de website jaarvanhetvoorlezen.nl online gaan.

Iederéén kan meedoen aan het Jaar van het Voorlezen. Boekhandels, auteurs, bibliotheken, kinderdagverblijven, maar ook particuliere initiatieven zijn meer dan welkom, aldus Stichting Lezen, die mensen met goede ideeën oproept deze te melden bij de afdeling Communicatie van Stichting Lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie