HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Achterhoekse bibliotheken in Blagenparadijs op Zwarte Cross Festival
24-07-2012
Tijdens het Zwarte Cross Festival dat het afgelopen weekend in Lichtenvoorde plaatsvond waren ook de Achterhoekse bibliotheken van de partij met een bibliotheektent waar ieder half uur werd voorgelezen.
Kinderen tot 1.58 m kregen op vertoon van hun bibliotheekpas gratis toegang en een gratis attentie op het Blagenparadijs van de Zwarte Cross, het jaarlijkse Achterhoekse festival met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Er werd in de bibliotheektent om het half uur voorgelezen aan honderden kinderen, onder anderen ook door Benny Jolink. Favoriet was het boek over de kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft, zo valt te lezen op de website van Biblioservice Gelderland.

De deelname van de bibliotheek aan het Zwarte Cross Festival vond plaats in het kader van het project Voordeel met je Biebpas en kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Achterhoekse bibliotheken. Vanaf 1 juni 2011 krijgen alle Gelderse bibliotheekleden in het kader van dit project op vertoon van hun biebpas korting of iets extra’s bij de deelnemende partners van de bibliotheek in met name Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het kan dan gaan om korting op theatervoorstellingen of entreekaartjes bij musea, op dagjes uit zoals het Dolfinarium of voordeel bij wellnessresorts. Het project loopt al enkele jaren in Noord-Brabant. Ook de Zuid-Hollandse en Zuid-Hollandse bibliotheken participeren sinds 1 juni 2012 in het project.

Biblioservice kenschetst de promotietent op de Zwarte Cross als een succes: het was erg druk rond de bibliotheektent en de medewerkers kregen veel positieve reacties over het feit dat de Bibliotheek ook met een stand aanwezig was op de Zwarte Cross.

Zie ook dit artikel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie