HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DOK en Erfgoed Delft werken samen in archeologieproject voor kinderen
26-07-2012
DOK en Erfgoed Delft werken samen in een project waarvan het uitgangspunt is het bevorderen van kennis en enthousiasme over cq voor archeologie bij kinderen tussen de 10-15 jaar. Via een multitouch-tafel komen de archeologische vondsten uit het Delftse Spoorzonegebied tot leven.
In het Delftse Spoorzonegebied wordt gewerkt aan een spoortunnel onder de stad. Archeologen brengen er allerlei vondsten aan het licht die meer vertellen over de geschiedenis van Delft.
De multitouch-tafel toont het gebied waar de archeologen werken, de kinderen kunnen bladeren door beeldmateriaal van recente opgravingen, met informatie over waar de gevonden voorwerpen vandaan komen en hoe ze gebruikt werden in het verleden. Bij het ontwerpen van de multitouch-applicatie is rekening gehouden met het feit dat leren vooral ook leuk moet zijn door het inbouwen van spelelementen.

Door middel van QR-codes is het mogelijk via de mobiele telefoon meer informatie op te vragen, of extra onderdelen in het spel te ontsluiten. Leerkrachten kunnen de applicatie inzetten voor educatieve lessen over archeologie en voor bezoekers van DOK is het mogelijk verschillende boeken te lenen over het onderwerp. Naast de tafel is een tentoonstelling ingericht met opgravingen die ook op de tafel te zien zijn.

Momenteel is één van de multitouch-tafels te zien op de jeugdafdeling van DOK Centrum, en dit najaar zal er ook een tafel staan bij een tentoonstelling over Archeologie in ‘Delft Bouwt’ aan de Barbarasteeg 2 in Delft.

De applicatie is ontwikkeld door DOKLAB en werd mede mogelijk gemaakt door ProBiblio en de Provincie Zuid-Holland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie