HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuw advies Raad voor Cultuur over SIOB op 13 augustus
30-07-2012
Op 13 augustus zal de Raad voor Cultuur adviseren over een nieuwe subsidieaanvraag van het SIOB
Dit schrijft staatssecretaris Halbe Zijlstra in brieven d.d. 6 juli 2012 aan de G-4-bibliotheken en aan de Rotterdamse wethouder mevrouw A.J.M. Laan. Dit als reactie op brieven die de G4 en mevrouw Laan de staatssecretaris op 5 en 8 juni gezonden hadden. Zijlstra laat weten de samenwerking van de G-4 op het gebied van bibliotheken op prijs te stellen. Hij zegt ook dat hij op basis van het nieuwe advies van de Raad voor Cultuur op Prinsjesdag bekend zal maken of en zo ja onder welke voorwaarden het SIOB vanaf 1 januari 2013 subsidie zal ontvangen in het kader van de basisinfrastructuur 2013-2016. 

De directeuren van G4-bibliotheken spraken hun zorg uit over het advies van de Raad voor Cultuur met betrekking tot het SIOB. In de brief namen zij het op voor het SIOB. Zij werden hierin gesteund door wethouder Laan van Rotterdam.

De Raad voor Cultuur kwam in mei met een negatief advies over de eerste subsidieaanvraag van het SIOB. De raad adviseerde de staatssecretaris het SIOB geen subsidie toe te kennen en de onvervulde plek in de basisinfrastructuur opnieuw open te stellen. Zijlstra besloot echter het SIOB een tweede kans te geven.

De tweede subsidieaanvraag is, zo laat het SIOB op zijn website weten, gepaard gegaan met een meerjarenplan 2013-2016.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie