HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Week van de Mediawijsheid start op 23 november
31-07-2012
Van 23 tot en met 30 november vindt de derde editie van de Week van de Mediawijsheid plaats. Tijdens deze Week vraagt Mediawijzer.net aandacht van ouders, kinderen en leerkrachten voor het belang van mediawijsheid.
Het thema van de Week is dit jaar: de invloed van media op de stijl van leven van tien- tot veertienjarigen. Aan de orde komen vragen als: Wat doen media met je gezondheid, welke invloed hebben ze op je relaties en identiteit? Hoe beïnvloed je elkaar daarin en welke rol spelen opvoeders daarbij? De jeugd lijkt redelijk mediawijs maar jongeren gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten hun mediagedrag, aldus Mediawijzer.net.

In het kader van de Week van de Mediawijsheid wordt ook MediaMasters2012 aangeboden. Mediawijzer.net over MediaMasters: 'Een levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs waarin kinderen tijdens de Week van de Mediawijsheid met de hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren hoe ze op een kritische en leuke manier met media om kunnen gaan. Het is een interactieve ervaring die gedurende de week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door leerlingen gespeeld kan worden.'

Net als vorige jaren speelt ook dit jaar de bibliotheek weer een belangrijke rol tijdens de Week van de Mediawijsheid. Mediawijzer.net spreekt van 'Het Huis van de Mediawijsheid', de plek waar MediaMasters-deelnemers terecht kunnen voor een spannende opdracht en waar tijdens de Week van de Mediawijsheid andere activiteiten plaatsvinden rondom het thema 'Stijl van Leven'.
Bibliotheken die mee willen doen kunnen zich nog tot 31 oktober aanmelden via het inschrijfformulier op de website en krijgen dan toegang tot een online toolkit met tips voor activiteiten tijdens de Week, campagnemateriaal en materialen waarin wordt aangegeven hoe de bibliotheek een school in de buurt kan ondersteunen bij MediaMasters2012.

Naast Mediawijzer.net, waarin Stichting Kennisnet, de omroeporganisatie NTR, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en ECP (platform voor de Informatie Samenleving) samenwerken, werken ook veel media vanuit hun eigen expertise mee aan de Week van de Mediawijsheid als mediapartner of ambassadeur.

Voor meer informatie, zie de website van de Week van de Mediawijsheid. Over MediaMasters2012 is ook een trailer gemaakt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie