HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Boekendoolhof tijdens Olympische Spelen
02-08-2012
Tijdens de Olympische Spelen kan men tussen de wedstrijden door in de Londense wijk Southbank ook een bezoek brengen aan een immense doolhof gemaakt van boeken.
Boekendoolhof tijdens Olympische Spelen
Het project, getiteld aMAZEme, vindt plaats in het kader van het London 2012 Festival, de overkoepelende naam voor allerhande festiviteiten die plaatsvinden tijdens de Olympische Spelen, en is bedacht door de Braziliaanse kunstenaars Marcos Saboya en Gualter Pupo. De doolhof is op 31 juli opengegaan voor het publiek en zal tot 26 augustus geopend blijven.

De doolhof, die bestaat uit muren van 2,5 meter hoog en gemaakt is van 250.000 boeken, beslaat een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter. Bezoekers kunnen niet alleen door de boekendoolhof dwalen, maar kunnen er ook optredens van schrijvers bijwonen. Ook zijn er touchscreens geïnstalleerd via welke men informatie kan opzoeken en teksten kan lezen.

Boekendoolhof Londen


De kunstenaars schrijven over het project: 'By participating in the installation, the audience discovers new textures, images and emotions. They become surrounded- hypnotized – by words and thoughts, designs and patterns. There appear to be secrets hidden in the installation’s walls (...).' 

Een filmpje over het bouwen van de boekendoolhof is hier te bekijken. Aan het project is ook een Facebookpagina verbonden.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie