HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Landelijke najaarscampagne bibliotheken rond 'locatiegebonden e-books'
02-08-2012
Dit najaar gaan bibliotheken een zogeheten 'locatiegebonden' selectie van streaming e-books aanbieden, die tijdens de landelijke najaarscampagne onder de aandacht zullen worden gebracht.
De locaties kunnen bijvoorbeeld stations, musea, scholen of ziekenhuizen zijn. Aan een museum zouden dan e-books over kunst gekoppeld kunnen worden.  Met een badge op de betreffende locaties wordt de aandacht van passanten naar de e-bookselectie van de Bibliotheek getrokken.

Doel van de campagne is om de interesse te wekken van potentiële leden en om te laten zien 'dat het merk de Bibliotheek in beweging is', zo stelt Bibliotheek.nl. Centraal in de campagne staat een badge met het bibliotheeklogo die men op allerlei locaties kan terugvinden. Daarin staat bijvoorbeeld een tekst als: ‘Lees meer - e-books voor treinreizigers - de Bibliotheek’. Een QR-code of url brengt de gebruiker vervolgens naar het betreffende e-bookaanbod. De e-books kunnen ook betrekking hebben op een bepaalde periode in het jaar (bijvoorbeeld kerst). 
De campagne is bedoeld om nieuwe leden te werven en biedt mogelijkheden om samen te werken met lokale partners. De campagne start eind november met enkele landelijke thema’s.

Een deel van de (streaming) e-books wordt nog deze zomer ingekocht, aldus Bibliotheek.nl.

Op 4 september zal er in Utrecht een bijeenkomst plaatsvinden voor 'verantwoordelijken marketingbeleid' tijdens welke de uitwerking van de campagne gepresenteerd wordt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie