HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio zoekt bibliothecarissen voor leesclub
03-08-2012
Met de leesclub Het Nieuwe Lezen wordt op zoek gegaan naar mogelijkheden om een relatie te leggen met de netwerken van leeskringlezers.
Door middel van de Leesclub HNL (Het Nieuwe Lezen) wil ProBiblio de mogelijkheden van de leesclub anno 2012 onderzoeken, zo wordt op de website gemeld. ‘Van oudsher heeft een leesclub de lezers altijd in staat gesteld actief te communiceren over een boek, waarmee zij tegelijkertijd een sociaal netwerk opbouwen. Deze netwerken van lezers zijn interessant voor de toekomst van de bibliotheek. De nieuwe Leesclub HNL is dan ook in het leven geroepen om op zoek te gaan naar concrete mogelijkheden om een relatie te leggen met de netwerken van leeskring-lezers.’

ProBiblio gaat uit van de actieve lezer die aan de vooravond staat van Het Nieuwe Lezen: wie zichtbaar over het gelezene communiceert is voor de Leesclub HNL een actieve lezer. ProBiblio wil in contact komen met zeven nieuwsgierige bibliothecarissen die dit doen en die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden. In dit zogenoemde ‘co-creatie-traject’ zal serieus worden gespeeld met nieuwe dragers, platforms en tools om facetten van Het Nieuwe Lezen te exploreren.

Op 20 november, tijdens de Kenniscirkel Mediawijsheid over Het Nieuwe Lezen, zal het resultaat van deze zoektocht gepresenteerd worden. Ook komt er een actieplan dat adviseert hoe een bibliotheek haar leesclubpotentieel kan versterken.

Het onderzoek waarvoor ProBiblio medewerking vraagt, betreft vier bijeenkomsten in totaal (inclusief uiteraard enig leeswerk). De eerste bijeenkomst zal begin september in de Airport Library plaatsvinden. Aanmelden voor 31 augustus, informatie wordt verstrekt door Karen Bertrams en Nadia Palliser.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie