HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
1 november: Landelijke dag Laaggeletterdheid
06-08-2012
Onder het motto ‘De bibliotheek als verbindende schakel’ staat de domeinspecialist centraal.
Op 1 november wordt in het Utrechts Centrum voor de Kunsten de. tweede landelijke conferentie in de strijd tegen laaggeletterdheid gehouden. Centraal staat de domeinspecialist: hoe brengt die samenwerking met (SW )bedrijven tot stand en hoe wordt er een optimale leeromgeving voor bibliotheken gecreëerd? Door uitwisseling, praktijkvoorbeelden en trainingen gaan deelnemers aan het eind de dag met handvatten, praktische tips en als het goed is vol enthousiasme naar huis.

Voor het ochtendprogramma worden nadrukkelijk ook bibliotheekdirecties uitgenodigd. Bestuurlijke samenwerking, de maatschappelijke functie en mogelijkheden tot (financiële) samenwerking staan dan op het programma. In het middagprogramma ligt de nadruk meer op workshops rond de open leeromgeving, ondersteunende programma's en activiteiten voor laaggeletterden.

Deze dag is een gezamenlijk initiatief van de pso's: Bibliotheekhuis Limburg, Biblioservice Gelderland, Servicecentrum Felvolandse bibiotheken, Bibliotheekservice Fryslan, BrabantseNetwerk Bibiotheek, OBD en ProBiblio. De organisatie is in handen van ProBiblio.

Tot 18 oktober is het mogelijk hier in te schrijven, zie hier voor meer informatie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie