HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse conferentie 'Focus op duurzame bibliotheken en archieven'
09-08-2012
Op 20 september organiseert de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD) een conferentie over het thema 'duurzaamheid' in relatie tot bibliotheken en archieven.
Duurzaamheid staat in Vlaanderen hoog op de (culturele) agenda, sinds het Cultuurforum 2020, gelanceerd door minister van Cultuur en van Leefmilieu Joke Schauvliege, doorbraken formuleerde op vlak van eco-cultuur, zo stelt de VVBAD

Voor de VVBAD reden om samen met de opleiding Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen een conferentie over het onderwerp duurzaamheid te organiseren. Met Focus op duurzame bibliotheken en archieven willen de VVBAD en de opleiding Cultuurmanagement de sector uitnodigen om na te denken over de invulling van het begrip ‘duurzaamheid’ in de informatiesector. Na een voormiddag met een theoretische introductie, worden de deelnemers uitgenodigd om in de namiddag, aan de hand van praktijkvoorbeelden aanbevelingen te formuleren rond vier specifieke thema’s.

De conferentie vindt plaats op 20 september van 09.30 tot 16.15 uur in campus De Meerminne van Universiteit Antwerpen. Kosten: 75 euro voor VVBAD-leden en 105 euro voor niet-leden.

Voor meer informatie en het vollledige programma, zie de VVBAD-website. Inschrijven kan hier.

Dit jaar staat de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland in het teken van het thema duurzaamheid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie