HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Spijkenisse: nieuwe samenwerking bibliotheek en onderwijs
13-08-2012
De huiswerkklas maakt dat basisschoolleerlingen in de bibliotheek voor huiswerkbegeleiding terechtkunnen.
De Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse en Stichting Onderwijs PLUS Spijkenisse starten met een nieuw initiatief, de huiswerkklas. Vanaf 10 september kunnen kinderen uit de basisschoolgroepen 6, 7 en 8 elke maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek terecht voor de gratis huiswerkbegeleiding van Stichting Onderwijs Plus Spijkenisse. Kinderen krijgen op deze middagen in de bibliotheek ondersteuning op het gebied van taal, rekenen, schrijven en lezen. De huiswerkklas is ná schooltijd, dus er is ook tijd voor een spelletje en een versnapering.

De bibliotheek omschrijft het in een persbericht als ‘een mooie uitbreiding op ons bestaande aanbod. Met de huiswerkklas kunnen we kinderen nog gerichter helpen bij hun huiswerk. Hiervoor kunnen we gebruik maken van professionals. De dames achter de stichting: Linda Born, Hennie Boelsen en Karin van den Bosch zijn alle drie werkzaam binnen het onderwijs in Spijkenisse en bekend met verschillende lesmethoden. Samenwerken met het onderwijs is voor ons dan ook van groot belang. We zijn een verlengstuk van de begeleiding die de kinderen op school krijgen.’

Op 3 september om 15.30 uur vindt in de bibliotheek de officiële opening van de huiswerkklas plaats. Die gaat van start met het ondertekenen van het convenant, waarna de middag geheel in het teken zal staan van de kinderen, het werk van de stichting en de samenwerking met de bibliotheek. Leerlingen van de basisschool De Nachtegaal zijn uitgenodigd om mee te doen aan de allereerste les van de huiswerkklas.

Wie erbij wil zijn kan dat tot 30 augustus per mail laten weten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie