HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek A to Z: klantvriendelijke openingstijden
13-08-2012
Op verzoek van leden en bezoekers worden de openingstijden flink uitgebreid.
Vanaf 1 september heeft de Bibliotheek A tot Z nieuwe, klantvriendelijke openingstijden, zo wordt aangekondigd op de website. De aanpassing gebeurt op verzoek van leden en bezoekers, die hebben aangegeven graag een verruiming van de huidige openingstijden te zien. Deze en andere wensen hebben de hoofdrol gespeeld bij het vaststellen van de nieuwe tijden. In totaal zullen de bibliotheken 49,5 uur langer open zijn, iets wat mogelijk is door flexibiliteit en inzet van de bibliotheekmedewerkers en ondanks bezuinigingen.

De vestiging Alblasserdam gaat van maandag t/m vrijdag ’s middags langer open, per week in totaal 5 uur. Omdat is gebleken dat men de bibliotheek minder vaak op woensdagavond bezoekt, zal de vestiging dan dicht zijn.

De Centrale in Dordrecht zal voortaan op maandagen weer geopend zijn. Leden en bezoekers hebben aangegeven deze vestiging ook graag op die dag te gebruiken en aan dat verzoek wordt voldaan. Er is gebleken dat er minder belangstelling is voor de avondopenstelling op woensdag, waardoor deze vervalt. Verder worden in Dordrecht de openingstijden van vestigingen Stadspolders en Crabbehof verruimd. Daarmee wil de bibliotheek de gebruikers optimaal van dienst zijn, ook wanneer de vestigingen Sterrenburg en Dubbeldam in de toekomst sluiten. In totaal zal de bibliotheek in Dordrecht 25 uur langer open zijn.

De vestiging Ridderkerk Centrum is een drukbezochte bibliotheek die men graag ’s ochtends en ’s middags gebruikt. Daarom zal deze vestiging naast de middagen voortaan ook op dinsdag- en vrijdagochtend geopend zijn en dan een uur eerder dan voorheen sluiten. De bibliotheken in Bolnes en Slikkerveer zullen ’s avonds een halfuur eerder openen en sluiten.

In Zwijndrecht is er het nieuwe bibliotheekpunt Lunenhof als vervanging van de onlangs gesloten vestiging Anjerstraat. De vestiging Walburg zal haar deuren in totaal 12 uur langer openen. Mede door op maandag eerder dicht te gaan, kan deze bibliotheek op meer ochtenden open zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie