HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Herma Hofmeijer interim-directeur Zeeuwse Bibliotheek
13-08-2012
Zij is aangesteld voor een halfjaar.
Per 1 september 2012 treedt Herma Hofmeijer aan als interim-directeur van de Zeeuwse Bibliotheek. Zij volgt Ton Brandenbarg op, die in verband met zijn pensionering de bibliotheek per 1 augustus 2012 heeft verlaten.

De benoeming geldt voor zes maanden. De reden voor een tijdelijke benoeming is de overgangsfase waarin de Zeeuwse Bibliotheek zich bevindt. Naast de invulling van de bezuinigingsopdracht en de consequenties hiervan voor de organisatie en medewerkers, moet ook de vergaande samenwerking met Scoop in deze periode worden geconcretiseerd.

Hofmeijer is eigenaar/directeur van bureau Herma Hofmeijer, analyse, strategie en projecten in de cultuursector en daarbuiten. Sinds april 2011 is zij in opdracht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten directeur a.i. van de Theaterschool, faculteit dans en theater. Eerder was zij als Procesbegeleider bouw betrokken bij het Nationaal Historisch Museum en van 2004 tot 2010 directeur van de Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea. Naast haar werkzaamheden vervult zij enkele nevenfuncties: zo is zij vicevoorzitter van het verantwoordingsorgaan pensioenfonds SFP en bestuurslid van het Spinozalyceum in Amsterdam. In de periode 1998-2002 was Hofmeijer in Amsterdam gemeenteraadslid.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie