HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Bosch stimuleert amateurschrijvers
15-08-2012
De bibliotheek roept september uit tot Maand van het Schrijven.
Honderdduizenden amateurschrijvers dromen van literaire faam, weinigen krijgen hun werk gepubliceerd bij een gerenommeerde uitgeverij. De Bibliotheek Den Bosch roept september daarom uit tot Maand van het Schrijven en presenteert een programmareeks vol literaire masterclasses, workshops, lezingen en meer. Deelnemers zullen daarmee hun kansen op een literaire doorbraak kunnen vergroten.

De maand wordt op zaterdag 8 september in de hoofdvestiging van de bibliotheek afgetrapt door Herman Brusselmans, met een avondvullend programma over alle facetten van het moderne schrijverschap. Columnist Wim Daniëls verzorgt een masterclass over zijn metier, waarna een workshop volgt waarin hij columns van deelnemers bespreekt. Ernst-Jan Pfauth, chef internet van NRC Handelsblad, wijdt zijn masterclass aan het bloggen, een onderwerp waar ook Lowie van Gorp over praat, maar dan als medium voor rouwverwerking. Op zijn blog Kanjer Guusje schrijft hij op indringende wijze over zijn aan kanker overleden dochter. In meerdere workshops worden allerlei literaire disciplines behandeld, zoals het creëren van geloofwaardige personages en het maken van zogeheten stiftgedichten. Schrijver Jan van Mersbergen vertelt naar aanleiding van zijn bestseller Naar de overkant van de nacht over literaire roem. Bovendien wordt de ‘Inspiratiekast’ onthuld, een boekenkast gevuld met de veelzijdige inspiratiebronnen van Bossche auteurs. Zo kunnen biebleden kennismaken met de helden van hun schrijvende stadsgenoten.

De Maand van het Schrijven van de Bibliotheek Den Bosch heeft tot doel om amateurschrijvers te stimuleren in hun ontwikkeling naar een professioneel schrijverschap. Het volledige programma bevindt zich hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie