HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opleiding 'Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals' start in oktober
16-08-2012
Dit najaar start een nieuwe opleiding Mediacoach, speciaal ontwikkeld voor bibliotheekprofessionals die namens de bibliotheek mediawijsheiddiensten (gaan) leveren.
De opleiding is op maat gemaakt voor de bibliotheek, en biedt een pakket modules, via welke de cursist zich bekwaamt in de competenties die nodig zijn om voor de bibliotheek aan de slag te gaan op het gebied van mediawijsheid.

Tijdens de opleiding komen aan de orde: het gebruik van nieuwe en sociale media, mediawijsheid en informatievaardigheden en hoe je als bibliotheek op dit terrein professionele diensten kan leveren aan diverse doelgroepen. Daarnaast worden zaken als didactiek, projectmanagement en effectief communiceren met media behandeld.

Het SIOB draagt zorg voor het ontwikkelen en aanbieden van de opleiding, maar is zelf niet de uitvoerder van de cursus.

De opleiding bestaat uit tien bijeenkomsten, die met ingang van 22 oktober elke maandag van 13.00-17.00 uur zullen plaatsvinden in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
De bijeenkomsten worden verzorgd door een divers team van docenten met expertise op het gebied van mediawijsheid en de rol die de bibliotheek op dat gebied heeft.

Voor meer informatie, zie de website van SIOB.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie