HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl organiseert actie 'De Leukste Kinderboekenkast van Nederland'
21-08-2012
Stichting Bibliotheek.nl kondigt voor het najaar een actie aan waarbij kinderen en volwassenen hun lievelingskinderboek kunnen aanmelden. De 100 boeken waar het meest op gestemd is, vormen vervolgens samen 'De Leukste Kinderboekenkast van Nederland.'
Bibliotheek.nl noemt  'De Leukste Kinderboekenkast van Nederland' 'een verzameling van de 100 mooiste kinderboeken, die zijn gekozen door het publiek'. De belangrijkste doelgroep van de actie zijn kinderen van 8 tot 12 jaar, maar ook volwassenen kunnen hun lievelingskinderboek, met motivering van hun keuze, aanmelden op een speciaal hiervoor gemaakte website. Ook scholen kunnen meedoen. Degene met de mooiste motivatie mag de inhoud van de Leukste Kinderboekenkast van Nederland schenken aan een school.

Op de aan de actie gewijde website wordt ter inspiratie eerst een selectie van 50 mooie kinderboeken gepubliceerd, die is samengesteld door de redactie van Leesplein. Vervolgens kan iedereen zijn of haar eigen favoriete kinderboek toevoegen, met de reden waarom dit boek voor hem/haar zo bijzonder is. Ook kan iedereen stemmen op de boeken die zijn aangemeld, zo meldt Biblliotheek.nl.

De actie start tijdens de Kinderboekenweek (3 oktober) en duurt tot en met eind november.  Voor bibliotheken komt er eind september een digitale promotietoolkit beschikbaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie