HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Maasland en Bibliotheek Uden fuseren per 1 januari 2013
21-08-2012
Gisteren hebben de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Basisbibliotheek Maasland, Jacques Ras, en de voorzitter van de Bibliotheek Uden, Rob Peperzak, een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2013 te komen tot een fusie tussen beide bibliotheekorganisaties. 
De nieuwe organisatie zal zeven gemeentes met in totaal 207.856 inwoners bedienen. Vorig jaar fuseerde ook de Bibliotheek Veghel al met Basisbibliotheek Maasland.

De 'inwoners zullen van een nog betere dienstverlening kunnen profiteren. Zij kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke collecties en de kennis en de kunde van de medewerkers van alle 13 vestigingen die aangesloten zijn bij de nieuwe organisatie. Er kan nog beter ingespeeld worden op de eisen die tegenwoordig aan een bibliotheek worden gesteld. De distributiefunctie, het uitlenen van boeken, zal steeds minder prominent worden. Het ontsluiten van kennis, mediawijsheid, leesbevordering, cultuur en ontmoeting zijn juist de pijlers waarop de moderne bibliotheek zich aan het richten is. Door de fusie van de drie bibliotheken is het mogelijk om meer en meer specialistische kennis in huis te hebben en te houden. Hiervan kunnen alle inwoners en instellingen binnen het groter werkgebied profiteren. (...) Het lokale gezicht van de bibliotheek is en blijft heel belangrijk. Juist door samenwerking achter de schermen kan de nieuwe organisatie tijd en ruimte maken om de lokale klanten nog beter van dienst te zijn', zo stellen de betrokken organisaties.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie