HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Bosch opent lezingen- en debatcentrum De Bovenkamer
21-08-2012
Bibliotheek Den Bosch kondigt aan begin september in haar centrale vestiging een lezingen- en debatcentrum te openen, genaamd ´De Bovenkamer´.
Het debatcentrum bestaat uit drie multifunctionele zalen met ontvangstfoyer.

De eerste partners hebben zich inmiddels aan het nieuwe platform gelieerd, zo stelt Bibliotheek Den Bosch. Stichting Achter de Kan verplaatst vanaf dit najaar haar culturele salons en lezingen naar De Bovenkamer. Achter de Kan programmeert activiteiten waarbij op filosofische wijze actuele kwesties op het gebied van kunst en cultuur worden besproken. Ook de Bossche weekendschool De Bollebozen neemt binnenkort zijn intrek in het debatcentrum. Elke zondagochtend leren kinderen er dan meer over verschillende beroepen en spelenderwijs wordt waar nodig ook gekeken naar taal- en rekenvaardigheden. Bovendien presenteert de bibliotheek onder de noemer ´Maandag Middag Matinee´ voortaan een reeks culturele activiteiten speciaal voor 55+’ers in De Bovenkamer.

Bibliotheek Den Bosch over het debatcentrum: 'Met de activiteiten in De Bovenkamer laat de bieb zien hoe men zich kan handhaven in het huidige informatietijdperk. De programma’s geven inzicht in maatschappelijke vraagstukken op basis van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige informatie én stimuleren deelnemers om over deze inzichten met elkaar in gesprek te gaan. Dat doet de bieb overigens niet alleen; iedereen wordt uitgenodigd om programma’s aan te dragen en deze "zeepkist van de stad" te beklimmen.'

Bibliotheek Den Bosch stelt met de realisatie van De Bovenkamer een nieuwe impuls te willen geven aan haar 'aloude functie van kenniscentrum'. 'Het platform past ook naadloos in de Verandervisie van de bieb. De Bovenkamer wordt dan ook beschouwd als een nieuwe stap in de ontwikkeling naar een toekomstbestendige bibliotheek en als een voorschot op de toekomstige huisvesting op het terrein van het Groot Ziekengasthuis,' aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Book
14-12-2015 10:24
 Lezingen en debatten horen niet thuis in een bibliotheek

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie