HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Het Spinternet is online
22-08-2012
Via de educatieve website worden jonge kinderen in kleutertaal mediawijs gemaakt.
Mijn naam is Haas heeft in samenwerking met Mijn Kind Online, Cubiss en MyBEE.nl (KPN) het Spinternet gelanceerd, een website waarmee jonge kinderen tussen 3 en 7 jaar spelenderwijs het ABC op het gebied van mediawijsheid leren, te beginnen met internet, zo bericht de Brabantse Netwerk Bibliotheek.

Kinderen maken al vroeg kennis met nieuwe media. Uit het onderzoek Iene Miene Media van Mijn Kind Online blijkt dat een op de drie gezinnen met jonge kinderen een iPad of andere tabletcomputer in huis heeft. In die gevallen worden ze gebruikt door twee op de drie kinderen van 4 t/m 7 jaar. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen voor het eerst internet gebruiken is 3,5 jaar. Naast het reguliere lezen en schrijven wordt digitale geletterdheid steeds belangrijker, een reden om het Spinternet te ontwikkelen. De website is opgezet als een leuke en leerzame media-activiteit voor peuters en kleuters waar zij samen met hun ouders, leerkracht of begeleider mee aan de gang kunnen gaan: thuis, op school of in de bibliotheek.

De website heeft vier onderdelen:
- een interactief verhaal dat het begrip ‘internet’ introduceert, met de karakters Haas en Sofie uit de game Mijn naam is Haas;
- een filmpje waarin het begrip ‘internet’ wordt uitgelegd;
- een spel, dat de begripskennis verder verdiept;
- een reflectieopdracht waaraan een prijsvraag op Facebook is gekoppeld.
 
Nadere informatie verstrekt Mirjam Albers, adviseur Educatie Cubiss.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie