HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
De Bieb voor de Zaanstreek: ruimere openingstijden
22-08-2012
In Wormer en Krommenie gaan uitkeringsgerechtigden de vestigingen openen.
Vanaf 3 september breidt De Bieb voor de Zaanstreek haar openingsuren nog verder uit. Dankzij nieuwe zelfbedieningsuren in de vestigingen in Krommenie en Wormer kunnen inwoners van de Zaanstreek straks in alle vestigingen op werkdagen de hele dag terecht.

In samenwerking met de gemeenten Wormerland en Zaanstad is een oplossing gevonden voor deze laatste twee vestigingen waar geen personeel is maar waar De Bieb wel enige sociale controle wil. Mensen die tijdelijk zonder werk zitten en een uitkering ontvangen van de gemeente gaan bij De Bieb in Wormer en Krommenie, met behoud van deze uitkering, de vestigingen openen. De gastvrouwen en -heren zijn aanwezig tijdens de zelfbedieningsuren maar helpen geen klanten. Klanten met hulpvragen kunnen om 14.00 uur terecht bij de klantenservice.

Directeur Marga Rosier: ‘We zijn erg blij met deze samenwerking met de gemeenten, en vinden het fantastisch dat een aantal enthousiaste gastvrouwen en -heren er op deze manier voor zorgen dat klanten ook in Krommenie en Wormer ’s ochtends gebruik kunnen maken van De Bieb’.

De Bieb begon in 2010 met zelfbedieningsuren in de hoofdvestiging in Zaandam. Vanaf het eerste moment maakten klanten gretig gebruik van deze openingstijden en sindsdien zijn de zelfbedieningsuren succesvol verder uitgebreid naar de overige vestigingen. Door het managementteam en de directie op te splitsen en kantoren voor hen te creëren op twee vestigingen waar niet standaard personeel aanwezig was, konden begin 2012 al twee extra vestigingen open voor zelfbediening. Met de invoering van zelfbedieningsuren in Krommenie en Wormer zijn de vier wijkvestigingen 51,5 uur per week open, De Bieb Krommenie 61,5 uur en de hoofdvestiging in Zaandam 68 uur per week. De uitbreiding van de openingsuren is in alle vestigingen gerealiseerd zonder extra personeelskosten te maken en met slechts kleine aanpassingen, zoals een ontgrendelaar voor dvd’s en luisterboeken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie