HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
HaBoBIB opent Open Leercentrum in Bibliotheek Haacht
23-08-2012
Op 14 september opent HaBoBIB in de nieuwe vleugel van haar bibliotheekvestiging in Haacht in samenwerking met CBE Open School een zogeheten Open Leercentrum.
In het Open Leercentrum kunnen cursisten van CBE Open School, het Centrum voor Basiseducatie in de regio Leuven-Hageland, en bibliotheekbezoekers twee keer per week gratis en zonder afspraak terecht voor deskundige begeleiding bij allerlei leertrajecten. Het idee achter het Open Leercentrum is om alle inwoners van Haacht en omgeving de kans te geven hun vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Paul Jacobs, de Haachtse schepen van Onderwijs en Bibliotheek en tevens ondervoorzitter van HaBoBIB, dat de bibliotheekvoorziening verzorgt in Haacht en Boortmeerbeek, stelt tegenover Nieuwsblad dat men met de oprichting van het Open Leercentrum, dat als uniek voor Vlaanderen wordt gekenschetst, met name wil inspelen op de steeds toenemende leernoden van veel mensen binnen de diverser wordende samenleving.

Anne Beyers, directrice van CBE Open School: 'Wie gebruik maakt van deze diensten verhoogt zijn of haar kansen op participatie in onze samenleving. Men kan dicht bij huis een nieuwe taal leren, met de computer leren werken of zijn lees- en schrijfvaardigheden vervolmaken, al naargelang de eigen wensen en noden. Maar men kan ook meerdere cursussen volgen om bij te blijven met de culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.'

Kathleen De Meester van HaBoBIB vindt het Open Leercentrum (OLC) een verrijking voor de bibliotheek. 'CBE Open School en HaBoBIB geven door samen te werken meer mensen de kans om levenslang en levensbreed te leren. Met het OLC reiken we hen hiervoor de nodige tools aan. Algemene kennis wordt verbreed en basisvaardigheden bijgeschaafd. Zelfbewustwording, persoonlijke ontwikkeling en de verdere maatschappelijke emancipatie van de inwoners van de regio Haacht worden hierdoor beduidend vergroot,' aldus De Meester tegenover Nieuwsblad.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie