HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tweede editie Kindermediaweek
27-08-2012
Het centrale thema is ditmaal ‘Beeldexperts’.
Van 2 t/m 7 september wordt door Mediasmarties de tweede Kindermediaweek georganiseerd, met als thema 'Beeldexperts'. Er kan worden deelgenomen aan diverse activiteiten, zowel op scholen als in bibliotheken.

Voor bibliotheken is er een speciaal activiteitenpakket samengesteld. Tijdens de Kindermediaweek wordt de Beeldbeurt geïntroduceerd. Aan de hand van een in de bibliotheek gehouden 'Beeldbattle', kunnen basisschoolleerlingen onderling strijden om de beste Beeldbeurt.

Tevens kunnen kinderen een boek uitkiezen dat ze graag verfilmd willen zien, iets waar bibliotheken hen bij kunnen helpen. Hun keuze sturen ze naar Mediasmarties. Tijdens de Kindermediaweek kan voor peuters en kleuters het programma boek-O-matic inzeget worden. Hiermee kunnen zij zelf verhaaltjes maken. Met getekende verhaalelementen maken ze door plaatjes op een vertelstrook te plakken een verhaal. Elk verhaal kan worden opgenomen met een iPad, waarbij het kind zijn eigen verhaal vertelt. Vervolgens kan het filmpje eenvoudig op het speciale boek-O-matic kanaal op YouTube worden gepubliceerd.

Tot slot heeft Mediasmarties een Kindermediagids ontwikkeld die tips geeft over kindermedia en het daarbij behorende leeftijdsadvies c.q. ontwikkelingsstadium. De gids zal in de eerste week van september verspreid worden.

Het activiteitenpakket voor bibliotheken is hier te downloaden. Zie ook dit eerdere bericht over de boek-O-matic en dit bericht over de Kindermediaweek 2011.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie