HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lijsttrekkers trappen op 3 september Week van de Alfabetisering af
28-08-2012
Op maandag 3 september geven verschillende lijsttrekkers, onder wie Diederik Samsom, Jolande Sap, Alexander Pechtold, Hero Brinkman en Henk Krol, samen met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en minister van OCW Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart, om 13.00 uur het officiële startsein voor de Week van de Alfabetisering. 
De lijsttrekkers gaan dan in de Statenpassage van de Tweede Kamer in gesprek met mbo-studenten, voormalig laaggeletterden, verschillende Kamerleden, zoals Pia Dijkstra, Ton Elias en Tanja Jadnanansing, en afgevaardigden vanuit gemeenten, het bedrijfsleven en verschillende andere organisaties. Zij praten onder andere over het belang van geletterdheid voor volwaardige deelname aan de samenleving, zo meldt Stichting Lezen & Schrijven.

Tijdens deze lunchbijeenkomst worden ook de genomineerden voor de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2012 bekendgemaakt. Paul Witteman, voorzitter van de jury, zal dan aangeven welke acht organisaties en personen (verdeeld over vier categorieën) gaan strijden om de prijzen. Vorig jaar won SCHUNCK* Heerlen een van deze prijzen.

De Week van de Alfabetisering vindt plaats van maandag 3 september tot en met zondag 9 september en wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven. Het motto van de Week van de Alfabetisering, die een week voor de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvindt, is dit jaar: 'Geef taal een stem!' Tijdens de week worden in heel Nederland door verschillende organisaties meer dan 360 activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van lezen, schrijven en taal.
Ook veel bibliotheken doen jaarlijks mee aan de Week van de Alfabetisering.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie