HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Schoolbieb.nl stopt definitief op 1 januari 2013
28-08-2012
Stichting Bibliotheek.nl laat weten dat op 1 januari 2013 Schoolbieb.nl definitief uit de lucht gaat.
De informatie op Schoolbieb.nl is niet meer actueel, zo stelt Bibliotheek.nl.  De site wordt nog tot 1 januari 2013 in de lucht gehouden omdat BNL nog geen vervangend onderwijsaanbod heeft.

Eerder kondigde Bibliotheek.nl al aan dat Schoolbieb.nl afgebouwd zou gaan worden. Begin vorig jaar was er nog sprake van een doorstart in de vorm van een 'nieuw Schoolbieb.nl'. In november 2011 besloot Bibliotheek.nl echter alsnog de ontwikkeling van dit nieuwe Schoolbieb.nl te beëindigen.

De bruikbare content van Schoolbieb.nl wordt overgezet naar de Digital Content Repository (DCR), om te kunnen worden gebruikt in het kader van het nieuwe dienstenaanbod voor het onderwijs, de Bibliotheek op school. Ook bij de widgets die voor het onderwijs worden ontwikkeld, wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van de content van Schoolbieb.nl. 
Op de website www.bibliotheek.nl komt in december (streefdatum: Bibliotheektweedaagse) zowel een ingang jeugd als een ingang onderwijs, waar de dan beschikbare widgets worden geplaatst. Voorbeelden van widgets in ontwikkeling zijn: digitale prentenboeken, hoorcolleges betacanon en informatiearrangementen. De eerste widget met interactieve animaties wordt in september opgeleverd, aldus Bibliotheek.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (4)

Frank Flippo
28-8-2012 21:17
 Ik was drie jaar eindredacteur van Schoolbieb.nl Het was een boeiend project met leuke collega's. Als. de site uit de lucht gaat rest nog slechts de herinnering...en Archive.org maar dit Internetarchief gaat niet dieper dan drie lagen.Toch blij dat ik zometeen een boek op mijn naam hen, dat kun je tenminste vasthouden.
Liset Janssen
30-8-2012 19:19
Ik werk sinds 2007 voor Schoolbieb en heb het aantal redacteuren samen met mijn Schoolbieb-uren jaar na jaar zien slinken. Jammer dat het eind 2010 niks is geworden met Schoolbieb nieuwe stijl. Het gaat me wel aan het hart dat deze website straks helemaal uit de lucht is. Zo'n goede content waar zoveel jaar met zoveel redacteuren aan gewerkt is... Ik wens Bibliotheek.nl veel succes met de widgets en Bibliotheek op school!
Marleen Fekkers
30-8-2012 20:03
 Jammer, jammer, jammer. Zo veel tijd, zoveel inspanning, zoveel enthousiasme van de redactueren, zoveel promotie op de scholen, alles voor niets. Het was een prachtig concept en ik heb er met heel veel betrokkenheid aan gewerkt. Jammer dat zo'n goed concept ten prooi is gevallen aan gebrek aan doorzettingsvermogen. Het had beter gekund en het had beter gemoeten. Doodzonde, het gaat me echt aan het hart.
anton
9-9-2012 20:07

Een dure les voor de biebwereld: ontwikkelen doe je door vooruit te kijken! Dus niet met je rug naar de toekomst.

Meer dan jammer. Als eindredacteur heb ik met veel enthousiasme -samen met jullie- aan Schoolbieb(MBO) gewerkt. En geprobeerd het project -tijdens de rit- zo goed mogelijk af te stemmen op de gebruikers.

Ik hoop oprecht dat de verzamelde bronnen nog gebruikt kunnen worden.,..

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie