HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vernieuwde Bibliotheek Leusden geopend
29-08-2012
Wethouder roemt de samenwerking tussen bibliotheek, VVV en Historische Kring.
Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag in Leusden de vernieuwde bibliotheek officieel geopend. Het gebouw van de Bibliotheek Leusden, een vestiging van Bibliotheken Eemland, wordt ook gebruikt door de VVV en de Historische Kring en heeft een restyling ondergaan.

CDA-wethouder Joyce Oskam roemde in haar toespraak de samenwerking tussen de drie partijen en de sociale en culture functie van het gebouw, een voormalige boerderij. Erno de Groot, directeur van Bibliotheken Eemland, benadrukte de grote zelfwerkzaamheid van alle medewerkers en hun creativiteit die maakten dat veel materialen en meubels hergebruikt konden worden.

De ruimtes van de bibliotheek zijn sinds de verbouwing overzichtelijker geworden, her en der zijn zitjes aangebracht. Tevens is zelfbediening geïmplementeerd. Voor de VVV hoeven bezoekers niet meer naar boven, De Historische Kring heeft een waarlijk historische plek gekregen: in de oude boerderij. Voor de gelegenheid was een presentatie ingericht over de geschiedenis van de boerderij en haar bewoners.

Oud-bewoners van de voormalige boerderij Nieuw Langebeek bezochten het boerderijgedeelte, waar de Historische Kring zijn bibliotheek exploiteert en een expositieruimte heeft.

Beelden van de feestelijke opening zijn te zien op YouTube.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie