HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Duurzame bibliotheken in het zonnetje gezet
09-07-2012
Als publieke instelling draagt de openbare bibliotheek een bovengemiddeld grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid zou tot in elke vezel voelbaar moeten zijn in de wijze waarop deze onverminderd populaire instelling geleid wordt. Zeker in een tijd dat het belang van een gezond en inspirerend leefklimaat een alsmaar zwaarwegender rol speelt in de afweging van de burger. 
Om die reden staat de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland dit jaar in het teken van 'De duurzame bibliotheek'. Maar het blijft niet bij een schoon voornemen.

Voor het eerst delen we dit jaar ook een prijs uit in de categorie 'Meest duurzame bibliotheek'. Dat kan een bibliotheek zijn die zich onderscheidt op het gebied van energieverbruik, isolatietechniek, materiaalkeuze, ecologische gerechten, maar ook een bibliotheek die in dit opzicht een uitgekiend activiteitenpakket aanbiedt, een bibliotheek die inzet op bredere bewustwording of - nog beter - een bibliotheek die alle bedrijfsprocessen inricht in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u kans maken op deze onderscheiding of weet u een collega-bibliotheek die het verdient op dit gebied eens in het zonnetje te worden gezet, stuur uw beargumenteerde nominatie of tip dan vóór maandag 20 augustus naar: bibliotheekblad@nbdbiblion.nl of via het contactformulier op deze website.

Wie weet behoort u of de door u voorgedragen kandidaat tot de drie finalisten die op 24 oktober in Utrecht strijden om de fraaie eerste prijs in de categorie 'Meest duurzame bibliotheek' (waarvan we het precieze karakter nog even geheim houden). Doen! 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie