HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse versie website Makkelijk Lezen Plein
30-08-2012
Het Provinciaal Bibliotheekcentrum (PBC) Antwerpen heeft onlangs een Vlaamse versie van de website van Makkelijk Lezen Plein gelanceerd.
De website bouwt inhoudelijk voort op de reeds bestaande Nederlandse website die door ProBiblio onderhouden wordt, maar bevat uiteraard aangepaste informatie. Zo worden ouders en leerkrachten doorverwezen naar organisaties en steunpunten die in België actief zijn.

De site is een extra tool voor bibliotheken met een MLP om hun publiek nog beter te informeren, ze bevat veel lees- en andere praktische tips. Ook voor bibliotheken die (nog) niet over een MLP beschikken kan de site een handige bron zijn voor de ondersteuning aan kinderen met leesmoeilijkheden, zo stelt Kris De Winter, stafmedewerker van PBC Antwerpen.

PBC Antwerpen zet zich sinds 2012 in voor de uitbouw van meer Makkelijk Lezen Pleinen in de openbare bibliotheken in de provincie Antwerpen. Ook in andere Vlaamse provincies (o.a. Limburg en Oost-Vlaanderen) realiseren steeds meer bibliotheken een Makkelijk Lezen Plein.

In Vlaams-Brabant is een groep bibliotheken gestart met het initiatief Eerste hulp bij Leesdrempels (PDF), dat vergelijkbaar is met het Makkelijk Lezen Plein, Ook in deze bibliotheken vindt men aangepaste collecties en hulpmiddelen terug.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie