HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste Boekenhut in Zeeland een feit
31-08-2012
De op een Kapelse basisschool geplaatste Boekenhut staat bij de leesbevordering centraal.
Aanstaande maandag 3 september openen leerlingen van basisschool De Moolhoek in Kapelle de eerste Boekenhut in Zeeland, zo laat de Bibliotheek Oosterschelde in een persbericht weten. De Boekenhut is aangeschaft met gesponsorde gelden van de Rotary, de opbrengst van het Groot Zeeuws Dictee dat eerder dit jaar gehouden werd. De openingshandeling omvat het aanbrengen van een gedenkplaat op De Boekenhut door leden van de Rotary.

De Boekenhut krijgt op De Moolhoek in Kapelle een centrale plaats als het centrum van leesbevordering voor de groepen 1 t/m 4 van de basisschool. De Boekenhut bevat leuke en aantrekkelijke materialen voor de jeugd, die in de hut op school blijven. De hut vormt het uitgangspunt voor leesbevordering, een trigger om leerlingen, leerkrachten en ouders nieuwsgierig te maken naar meer. Hiervoor stelt de Bibliotheek Oosterschelde een collectie beschikbaar, speciaal geselecteerd voor deze missie. Over een halfjaar verhuist De Boekenhut naar een andere school binnen het werkgebied van de bibliotheek.

Op woensdag 14 maart 2012 vond de vierde editie plaats van het Groot Zeeuws Dictee. Naar schatting heeft 13% van de Zeeuwse bevolking (ofwel zo’n 37.000 Zeeuwen) moeite met lezen en schrijven. De organisatie van het Groot Zeeuws Dictee wilde daar graag iets aan doen en stelde daarom de opbrengst beschikbaar voor het realiseren van De Boekenhut, een leesproject binnen het basisonderwijs.

Zie ook dit bericht over de Bibliotheek Heerlen, die vorig jaar met De Boekenhut in de prijzen viel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie