HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Uitreiking AKO Literatuurprijs in Bibliotheek Den Haag
03-09-2012
In oktober staan in een literair publieksprogramma de genomineerde auteurs centraal.
De AKO Literatuurprijs 2012 zal in Den Haag worden uitgereikt, zo zijn de gemeente Den Haag, Museum Meermanno en het bestuur van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie overeengekomen.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandagavond 29 oktober in de centrale van de Bibliotheek Den Haag aan het Spui. Het evenement is alleen toegankelijk voor genodigden, de bekendmaking van de winnaar wordt rechtstreeks uitgezonden door het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie: ‘Met instellingen als het Letterkundig Museum, Museum Meermanno en de Koninklijke Bibliotheek en festivals als Crossing Border en Writers Unilimited is Den Haag een literaire stad bij uitstek. Dat alles, samen met het enthousiasme van de stad om gastheer van de prijs te willen zijn, maakt Den Haag tot ideale locatie voor de uitreiking van de AKO Literatuurprijs.

Wethouder Cultuur Marjolein de Jong van de gemeente Den Haag: ‘Ik vind het fantastisch dat Den Haag, de stad die in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wil zijn, gastheer is van een van de grootste literaire prijzen van het Nederlandse taalgebied’.

In de maand oktober is er op verschillende plekken in Den Haag een literair publieksprogramma waarin de genomineerde auteurs centraal staan.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie