HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
CODA: nieuwe jeugd- en buurtbibliotheken
03-09-2012
De bibliotheek vond samenwerkingspartners in wijken en dorpen.
De afgelopen twee jaar is CODA Apeldoorn op zoek geweest naar partners om in de wijken en dorpen mee samen te werken; de uitkomsten van de gevoerde kerntakendiscussie intensiveerden deze zoektocht. Het uitgangspunt was dat mensen die nog niet of niet meer zelfstandig naar de stad kunnen komen, de jeugd tot twaalf jaar en senioren die niet mobiel zijn, een CODA-vestiging in de buurt moesten hebben.

Op haar website schrijft de bibliotheek: ‘Wij zijn blij en trots te kunnen melden dat we op 27 augustus samen met het PCBO (Protestants Christelijk Basis Onderwijs) op drie scholen een Jeugd- en/of Buurtbibliotheek hebben geopend. Op basisschool De Bouwhof in Ugchelen een Jeugdbibliotheek, bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd in Ugchelen. Op basisschool De Regenboog in Osseveld en de Prinses Margrietschool in Zevenhuizen een Jeugd- en Buurtbibliotheek voor zowel de jeugd uit de wijk als ook voor de minder mobiele ouderen.’

Volgende maand start CODA met Ugchelens Belang in het gebouw van Ugchelens Belang aan de Bogaardslaan een Buurtbibliotheek voor ouderen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie