HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ideale Bibliotheek Zaltbommel geopend
03-09-2012
De bibliotheek wil bezoekers verleiden zoveel mogelijk materialen te lenen.
De Bibliotheek Rivierenland opent vandaag aan de Courtine in Zaltbommel een geheel nieuwe, eigentijdse bibliotheek: ‘een multifunctionele ontmoetingsplek die rijkelijk aan de leeshonger en de zucht naar kennis van de Bommelse gemeenschap tegemoet zal komen’, aldus de website.

‘Het is een bibliotheek nieuwe stijl die de ambitie heeft als een multifunctionele ontmoetingsplek in de gemeente Zaltbommel te fungeren. De bibliotheek is ontwikkeld volgens een ideaalconcept waarin klanten centraal staan en waarbij de collectie optimaal is afgestemd op de wensen van de bibliotheekleden. De ideale bibliotheek heeft een sfeervolle inrichting met een verleidelijke presentatie van media. De collectie is op aansprekende wijze ingedeeld in een aantal beleefwerelden.

De bibliotheek van Zaltbommel is ingericht om bezoekers te verleiden zoveel mogelijk materialen uit de collectie mee naar huis te laten nemen. Het is een plek waar beleving, verrassing, ontmoeting en verleiding sleutelbegrippen zijn. Zowel klanten die snel iets willen ophalen als klanten die in alle rust en wellicht onder het genot van een kop koffie hun selectie maken, zullen zich hier thuis voelen. De sfeervolle inrichting zal ertoe bijdragen dat bezoekers zich welkom voelen om zo lang in de bibliotheek te verblijven als zij willen.

In de hypermoderne nieuwe bibliotheek hebben klanten vier werkplekken tot hun beschikking: de pc’s met internettoegang zijn voorzien van de meest gebruikte softwareapplicaties. Klanten gaan in de nieuwe bibliotheek van Zaltbommel voor het eerst gebruik maken van selfservice-apparatuur en ook is er een betaalautomaat geïnstalleerd in de nieuwe bieb. Daarmee kunnen zij voortaan zelf hun boeken scannen bij het lenen en inleveren en eventuele openstaande posten voldoen, zonder tussenkomst van een bibliotheekmedewerker.’

Bezoekers die nog geen lid zijn ontvangen deze maand een bon voor een gratis proefabonnement waarmee zij tot het einde van het jaar gebruik kunnen maken van alle producten en diensten van de bibliotheek.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie