HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kortingsactie bladmuziek Bibliotheek Zwolle en ArtEZ
05-09-2012
Leden van de bibliotheek kunnen voor half geld gebruikmaken van de collectie bladmuziek van de hogeschool voor de kunsten.
De Bibliotheek Zwolle en de Zwolse hogeschool voor de kunsten ArtEZ werken samen op het gebied van bladmuziek: bibliotheekleden krijgen korting op een abonnement bij ArtEZ en krijgen zo toegang tot de collectie bladmuziek van de hogeschool.

De vestiging Centrum van de bibliotheek bezit ruim 3000 stuks bladmuziek voor allerlei instrumenten. De collectie bestaat voor een groot deel uit popmuziek in brede zin: diverse soorten populaire muziek, songbooks, jazz, blues en wereldmuziek. Daarnaast heeft de bibliotheek een collectie klassieke bladmuziek, vooral voor de eerste vier leerjaren – voor jeugd en volwassenen. ArtEZ heeft op de locatie Aan de Stadsmuur voor de opleidingen van het conservatorium ongeveer 14000 stuks (klassieke) bladmuziek in de collectie.

Dankzij de samenwerking kunnen bibliotheekleden goedkoop kennismaken met de collectie van ArtEZ. Normaal kost daar een 'buitenledenabonnement' 20 euro, leden van de Bibliotheek Zwolle betalen dit jaar de helft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jan Krol
6-9-2012 01:14
Sorry sorry: ik kan het niet laten.....

Met dit soort proposities winnen bibliotheken de oorlog niet want het gaat om een korting van slechts een lullig tientje die bovendien slechts interessant is voor gebruikers van bladmuziek. Hoe groot is deze doelgroep in Zwolle? En welk deel van de doelgroep gebruikt al bladmuziek zonder het voordeel? Kortom hoeveel worden er nog over de streep getrokken? 

Overigens: het sterft in de bibliotheekwereld van dit soort drie keer niks acties. Zie "dat doet de bibliotheek!". 

Als landelijk alle personele capaciteit die dit soort onzin bedenkt nou eens werd ontslagen dan zou financiële ruimte vrijkomen voor algehele contributievrijdom. Dat is het enige grote gebaar dat bibliotheken zouden moeten maken.

Sorry Zwolle, maar jullie betalen toch ook de eerste rijlessen van jongeren die betaald lid worden/blijven van jullie bibliotheek? Maar als ze het rijbewijs mede op jullie kosten hebben behaald dan zijn ze echt te druk om naar de bibliotheek te gaan. Met raggen door Zwolle in een auto. 

Maar misschien vergis ik me? Misschien worden jullie onder de voet gelopen door Zwolse huismusici en jongeren? Zwolle telt 120.000 inwoners en een reactie op rijles- en bladmuziekaanbod van 1% dus 1.200 lijkt haalbaar en minimaal wenselijk. Hoeveel was/is het? Per 100 gebruikers van de actie stuur ik één taart. Maar ik begin pas met bakken vanaf 12 taarten.

rohof111@gmail.com
0622-234 284

  


Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie