HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Ulvenhout naar Dienstencentrum
05-09-2012
Bezuinigingen maken dat de Bibliotheek Breda kritisch naar de huisvestingskosten kijkt.
De Bibliotheek Breda heeft besloten de vestiging in Ulvenhout te verhuizen van de Annevillelaan naar het Dienstencentrum aan het Dorpsplein, zo is te lezen op de website. De bibliotheek ziet zich voor een structurele bezuiniging gesteld en kijkt in het kader daarvan kritisch naar de huisvesting(skosten) van de bibliotheken.

Gertjan Endedijk, directeur van de Bibliotheek Breda, heeft de Dorpsraad inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit de vestiging Ulvenhout in het Dienstencentrum onder te brengen. Vanwege de verhuizing zal de bibliotheek op 17 september voor een week dichtgaan, op 24 vindt op de nieuwe locatie de heropening plaats. De collectie zal er minder groot zijn dan het geval was maar is ‘op maat samengesteld voor de inwoners van Ulvenhout’, die bovendien online toegang hebben tot de complete collectie van de Bibliotheek Breda.

In het Dienstencentrum gelden nieuwe openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur. De avondopenstelling vervalt, wat gecompenseerd wordt doordat de bibliotheek op andere dagen een uur langer open blijft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie