HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Voorhout houdt bibliotheekvoorziening
05-09-2012
Vanaf januari zit er een servicepunt in een voormalig pand van Blokker.
In januari 2013 opent de Bibliotheek Bollenstreek een servicepunt in de voormalige Blokker aan de Herenweg in Voorhout. Daarmee behoudt Teylingen een bibliotheekvoorziening in Voorhout. De bibliotheek heeft van de gemeente extra geld gekregen om de verbouwing van het pand te bekostigen, aldus het Leidsch Dagblad. Vorig jaar bevond de bibliotheek zich in zwaar weer, het zag ernaar uit dat de Teylingse dorpskern verstoken zou raken van een bibliotheekvoorziening, maar afgelopen juni besloot de gemeenteraad dat er minder op de bibliotheek bezuinigd zou worden waardoor elk dorp een bibliotheek kan houden. Voor wat betreft Voorhout speelde dat het bestuur van de bibliotheek vanwege de bezuinigingsmaatregel de huur van het pand aan de Kerkzicht per 1 december had opgezegd. Een haastige zoektocht naar een nieuwe locatie leidde tot de vondst van het voormalige pand van Blokker.

Op haar website schrijft de bibliotheek: ‘De huidige bibliotheek aan de Kerkzicht sluit haar deuren op zaterdag 1 december. Het servicepunt en de collectie richt zich op jongeren tot 13 jaar, ouders en ouderen. Het overige deel van de collectie zal worden ondergebracht bij de bibliotheek Sassenheim. In de komende maanden vindt de verbouwing van de oude Blokker plaats. Bij de inrichting wordt een groepje kinderen betrokken, die onder deskundige begeleiding, mogen meedenken over hun favoriete bibliotheek. Het servicepunt zal 15 uur per week zijn geopend, een doelgerichte collectie bieden en in combinatie met zelfbediening worden bemand door vrijwilligers onder professionele coördinatie. Ook in het servicepunt zal breed worden ingezet op activiteiten op het terrein van lezen en leesbevordering, samenwerking met het onderwijs en mediawijsheid. De gemeente Teylingen stelt voor de herhuisvesting van de bibliotheek  217.000 euro ter beschikking. Deze kosten zijn voornamelijk kosten voor het sociaal plan, (des)investeringskosten en inrichtingskosten van het nieuwe pand aan de Herenweg. De Bibliotheek Bollenstreek besteedt zelf circa 40.000 euro aan de herhuisvesting.´

Er was eerder dit jaar veel te doen over de mogelijke sluiting van de Bibliotheek Voorhout. Zie daarover de berichtgeving hier, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie