HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderactie in Wanroij
10-09-2012
Leerlingen van groep 7 willen voorkomen dat de bibliotheek uit kindcentrum De Sprong verdwijnt.
Er wordt actie gevoerd voor het behoud van de bibliotheek, een vestiging van BiblioPlus, die gevestigd is in kindcentrum De Sprong in Wanroij, zo berichten De Gelderlander en Peelstar.nl. Leerlingen van groep 7 namen het initiatief tot het inzamelen van handtekeningen, een initiatief dat werd overgenomen door leerlingen van andere groepen.

Op 21 augustus presenteerde het College van B&W van Sint Anthonis de Kadernota 2013, met daarin een bezuinigingspakket van 2 miljoen euro dat ook het bibliotheekwerk treft. De halvering van de subsidie betekent dat de vestigingen in Sint Anthonis en Wanroij zullen sluiten, aldus  BiblioPlus op haar website, waar toegelicht wordt dat de bezuinigingsvoorstellen over twee categorieën verdeeld zijn:

‘Categorie A bevat voor ongeveer 1,5 miljoen aan voorstellen die onvermijdelijk zijn geworden. Categorie B bevat voorstellen die een bedrag van circa 6 ton belopen en worden omschreven als voorstellen die enige marge hebben voor nuancering en prioritering. In deze categorie zitten in het bijzonder voorstellen die ingrijpend zijn voor cultuur, het welzijnswerk en het verenigingsleven. De sluiting van de bibliotheken vallen onder deze categorie.

BiblioPlus is verrast met dit besluit van het college. Eind 2011 heeft de gemeente Sint Anthonis namelijk nog formeel ingestemd met de nieuwe beleidsvisie en financiële afspraken gemaakt over de lokale afname van producten voor vier jaar voor specifiek de gemeente Sint Anthonis. Het voornemen om de vestigingen te sluiten is daarom een verrassing.

BiblioPlus heeft een gesprek aangevraagd met de verantwoordelijke wethouder om de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen te bespreken. Dan zal duidelijk worden wat de consequenties zijn van dit besluit en welke vervolgstappen BiblioPlus zal nemen.’

De Kadernota wordt op 17 september in de Raad behandeld. Morgen, 11 september, zal een groepje leerlingen van Kindcentrum De Sprong aan burgemeester en wethouders een petitie aanbieden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie