HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Winterswijk in Gerrit Komrij College
10-09-2012
Vanaf 1 oktober is de bibliotheek er in bedrijf.
Op 28 september vindt de officiële opening plaats van het Gerrit Komrij College in Winterswijk, dat tevens onderdak biedt aan de vestiging Winterswijk van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Op 29 september is er een open dag, vanaf 1 oktober is de bibliotheek regulier geopend. Vanwege de verhuizing is de vestiging aan de Spoorstraat is sinds afgelopen vrijdag gesloten.

Op de website van de bibliotheek wordt de gang van zaken toegelicht: ‘De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft vorig jaar een zeer grote bezuinigingsopdracht gekregen van de drie gemeenten waar zij het bibliotheekwerk verzorgt. Dit heeft de afgelopen tijd geresulteerd in ingrijpende maatregelen, zoals het fors terugbrengen van de personeelsbezetting. Eén van de meest opvallende maatregelen was het invoeren van het winkelconcept in zes vestigingen. In Winterswijk zal dit gebeuren in het nieuwe gebouw in het Gerrit Komrij College. Het winkelconcept is een andere manier van presenteren van de collectie, waardoor bezoekers van de bibliotheek verrast worden en meer boeken uit de collectie zien.

Het wijzigen van de openingstijden is ook een gevolg van de bezuinigingsopdracht. Met veel minder personeel wil Bibliotheek Oost-Achterhoek zoveel mogelijk dienstverlening bieden. Vandaar dat de vestigingen andere (en zelfs ruimere) openingstijden krijgen, waarvan echter wel een deel selfservice is. Dat houdt in dat u tijdens deze uren zelf uw boeken kunt inleveren en uitlenen, iets dat nu ook al gebruikelijk is dankzij de selfservice-apparatuur. Het is echter tijdens deze uren niet mogelijk om vragen te stellen bij de informatiebalie van de bibliotheek. De informatiebalie is geopend tijdens de zogenaamde fullservice-uren. Tijdens deze uren kunnen alle vragen over de collectie en andere faciliteiten van de bibliotheek aan een deskundige medewerker van de bibliotheek gesteld worden.’
 
Foto’s van de bouw zijn hier te zien, filmpjes van het gebouw hier en hier. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie