HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Maand van het Friese Boek wordt spannend
12-09-2012
Tussen 14 september en 14 oktober worden in het kader van de Moanne fan it Fryske Boek in de hele provincie Friesland spannende activiteiten georganiseerd.
De Moanne begint op 14 september met het Boekefeest in het Fries Historisch en Letterkundig Museum Tresoar, zo bericht Bibliotheekservice Fryslân. ‘Het publiek krijgt een programma met spannende verrassingen, waaronder het Kadoboek fan Sietse de Vries, de skriller Bak.’

Bij de samenstelling van het programma is samengewerkt door de bibliotheken en Tresoar. De spanning zal te snijden zijn op het Poeziefestival in Laaksum (22 september) en de Skimerjûn in Nijbeets (28 september). Poëtisch ingestelde twitteraars kunnen aan de slag met een spannende tweet. De dichter die daar het meest bedreven in is, ontvangt de Sulveren Twicht. Voor amateurfilmers die een spannend YouTube-filmpje maken van ongeveer 3 minuten zijn er prijzen te winnen.

Op 13 oktober vindt in Drachten de traditionele Boekemerk plaats, de dag erna kan op vertoon van het Kadoboek door heel Friesland en een deel van Groningen gratis gereisd worden met de bus en trein. In Warkum vindt op 14 oktober de feestelijke afsluiting van de Moanne fan it Fryske Boek plaats.

De festivalgids (pdf) bevindt zich hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie