HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Medewerkers Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta publiceren boek
13-09-2012
Twee medewerkers van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Lindsay Pelt en Marisca Visser, hebben onlangs een boek gepubliceerd over een ingrijpende gebeurtenis in hun persoonlijke leven.
Lindsay Pelt (1985) werd bijna vijf jaar geleden aangereden tijdens een scooterritje op Rhodos. Coma door hersenletsel en ontelbaar veel bloedingen, breuken, scheuren en schaafwonden zijn het gevolg. Eenmaal terug in Nederland staat haar een nieuw leven te wachten. Een leven dat bestaat uit een lange revalidatie, levenslange beperkingen en vol met bureaucratie in zowel Nederland als Griekenland. Net op het moment dat ze haar leven enigszins op de rit heeft, komt het bericht dat haar zusje ernstig ziek is.
In haar recent verschenen boek In één klap beschrijft Lindsay Pelt haar ervaringen van de afgelopen jaren. In de beginperiode van de revalidatie was Lindsay vruchteloos op zoek naar ervaringsverhalen. Zo deze al bestonden, kwamen ze niet overeen met haar beleving als jonge meid met hersenletsel. Mede als onderdeel van het verwerkingsproces besloot zij daarom haar verhaal op te schijven.

Lindsay Pelt Omslag Lindsay Pelt
Lindsay Pelt

Op driejarige leeftijd kreeg Julian, de zoon van Marisca Visser, een zeldzame vorm van leukemie (J.M.M.L). Alleen door middel van een beenmergtransplantatie had hij kans om te genezen. Helaas heeft Julian na bijna één jaar de strijd verloren en is hij op vierjarige leeftijd overleden. Marisca Visser hield in deze periode een weblog bij over alle gebeurtenissen. Door de vele reacties die binnenkwamen op haar weblog kwam ze op het idee om het digitale dagboek te herschrijven tot een boek. In dit recent verschenen boek, Julian, onze kleine held - 'De strijd tegen zijn stomme bloedfabriek', schrijft ze over de zware strijd tegen de leukemie en over hoe dapper Julian was. Marisca heeft veel respect gekregen voor het medisch personeel en mede daarom heeft ze besloten om de opbrengst van het boek te schenken aan de stichting Helpen Helpt. Deze stichting is in het leven geroepen om het onderzoek naar kinderkanker in het Kinder Oncologisch Centrum Rotterdam (KOCR) van het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis te steunen.

Marisca Visser Omslag Marisca Visser
Marisca Visser

Voor meer informatie zie het weblog van Lindsay Pelt en het weblog van Marisca Visser.

Aanstaande zaterdag houdt Lindsay Pelt in Bibliotheek Hellevoetsluis een speciale signeer- en verkoopsessie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie