HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Utrecht per 1 januari 2013 zelfstandig
17-09-2012
Het personeel komt onder een andere CAO te vallen.
De Bibliotheek Utrecht en het Centraal Museum Utrecht worden per 1 januari 2013 zelfstandig, zo bericht de gemeente Utrecht op haar website. Door de verzelfstandiging moeten beide instellingen meer ruimte krijgen voor ondernemerschap.

Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht en Edwin Jacobs van het Centraal Museum worden directeur van de respectieve nieuwe stichtingen. De Kunstuitleen Utrecht zal in een aparte stichting worden ondergebracht.

Het personeel van bibliotheek en museum komt per januari 2013 onder een andere CAO te vallen. De komende weken zal de gemeente zich met de vakbonden buigen over het sociaal plan voor de medewerkers.

Verzelfstandiging van de culturele instellingen past in de vernieuwing van de gemeentelijke organisatie waarbij taken worden afgestoten die niet per se door de gemeente zelf hoeven te worden uitgevoerd. Begin dit jaar verzelfstandigde de Stadschouwburg Utrecht al. De gemeente: ‘Als zelfstandige instellingen met een raad van toezicht komen deze instellingen beter tot hun recht. In andere steden zijn de afgelopen jaren al veel culturele instellingen verzelfstandigd.’

De gemeenteraad moet haar fiat nog geven aan de plannen voor de verzelfstandigingen. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie